Milionarul bihorean Zoltan Teszari a pierdut 50 milioane lei pe Bursa, intr-o singura zi

Cei mai mari 10 investitori de la bursa românească au tras linie pe 14 ianuarie 2019, şedinţă când bursa de la Bucureşti a avut cel mai abrupt declin din Uniunea Europeană ca urmare a posibilităţii taxării băncilor de patru ori pe an, cu un portofoliu total de 3,48 miliarde de lei, potrivit calculelor ZF făcute pe baza celor mai recente date publice.

Zoltan Teszari, fondatorul companiei de telecomunicaţii Digi, are investiţii de aproape 1,5 miliarde de lei la bursa românească prin intermediul opera­torului telecom la care are un pachet de 56,9%, potrivit celor mai recente date.


În şedinţa de luni, portofoliul orădea­nului la bursă s-a diminuat cu circa 50 mil. lei, cea mai abruptă scădere ca va­loare din rândul celor zece antreprenori. Sursa


Bursa de Valori București a încheiat luni o nouă zi pe roșu, indicele Bet pierzând -4.23% pentru a închide la 6,934.35 puncte. Cele mai afectate au fost două bănci listate pe BVB, Banca Transilvania și BRD, motivul fiind probabil declarațiile lui Darius Vâlcov, care a spus că așa-numita taxă pe lăcomie se va calcula și plăti trimestrial de instituțiile financiare.

Distribuie informația
Alte știri