„Mingi de foc” pe cerul nopții! Urmează o ploaie de meteori

Foto: space.com

„Mingile de foc de Halloween”, așa cum le numește NASA, pot fi văzute pe cerul nopții în următoarele câteva săptămâni. Este vorba despre ploaia de meteori Tauride, relatează CNN.

Vârful estimat al ploii de meteori este în această noapte, conform EarthSky, iar Tauridele sunt renumite pentru producerea celor mai multe și mai strălucitoare mingi de foc, meteori care pot părea chiar mai strălucitori decât planeta Venus.

Curentul de meteori Tauridele de Sud, activ între 28 septembrie – 2 decembrie 2022, atinge câteva vârfuri în timpul perioadei de activitate. În faza maximă, rareori produce mai mult de cinci meteori pe oră. Tauridele de Sud vor atinge următorul vârf în noaptea de 5 noiembrie 2022, când Luna va fi plină 87%.

Potrivit NASA, cele mai mari șanse să vedeți stelele căzătoare este după miezul nopții.

Curentul de meteori Tauride de Nord, activ între 13 octombrie – 2 decembrie 2022, seamănă mult cu Tauridele de Sud. Acest curent de meteori atinge vârful maxim în noaptea de 11 noiembrie, când Luna va fi plină 88%. Tauridele sunt formate din material mai greu, pietricele, în loc de boabe de praf, numite mingi sau bile de foc, potrivit sursei menţionate anterior, potrivit Agerpres.

Distribuie informația
Alte știri