Ministerul Agriculturii a abandonat fabrica de zahar din Oradea

Ministerul Agricuturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a transmis joi că recunoaşte patru fabrici de zahăr în România: Antrepriza Zahăr Bod, Tereos România, Agrana România cu cele două sucursale, Lemarco Cristal.

Fabrica de zahăr de la Oradea nu apare pe lista MADR desi, in ianuarie, ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a arătat preocupat de evoluţia acesteia. Oficialul declara atunci că „se caută soluţii pentru menţinerea activităţii, însă e prematur să ne exprimăm acum asupra şanselor pe care le avem”, conform mediafax.

Decizia de închidere operaţională a SC Zahărul SA Oradea a fost luată de patronii germani ai companiei Pfeifer & Langen deoarece fabrica nu a putut demonstra că este „competitivă şi profitabilă”, aceasta raportând în 2016 pierderi de aproape 30 de milioane de lei.

In schimb, liderii sindicatelor din industria alimentară au declarat că falimentul fabricii de zahăr de la Oradea a fost „provocat cu bună ştiinţă” de către patronii din Germania

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri