Ministerul Apărării triplează suma acordată lunar rezerviștilor voluntari

Ministerul Apărării a decis să majoreze remunerația lunară acordată rezerviștilor voluntari, de la 10% la 30%, pentru a-i stimula pe românii cu vârsta între 18-55 de ani să se înscrie ca voluntari în forțele armate naționale, relatează profit.ro.

În plus, angajatorii sunt obligați să le păstreze locul de muncă pe durata misiunii. Însă, și în aceste condiții, anul trecut au fost ocupate mai puțin de 10% din locurile de rezerviști scoase la concurs de minister.

De aceea, printr-un proiect de lege elaborat recent și intrat pe circuitul de avizare, Ministerul Apărării propune majorarea de la 10% la 30% din solda de funcție pentru remunerația lunară acordată rezerviștilor voluntari în perioada în care nu participă la misiuni sau la instruire.

Foto: stirileprotv.ro

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri