Ministerul Culturii va lansa, pe 1 noiembrie, un apel de finanţare pentru sectorul cultural independent

Foto: fitt.ro

Ministerul Culturii va lansa, pe 1 noiembrie, un apel de finanţare de aproximativ 28 de milioane de euro pentru sectorul cultural independent, prin schema de ajutor minimis în perioada 2023-2024.

Bugetul total alocat este de 140 de milioane de lei (aproximativ 28 de milioane de euro), iar sprijinul financiar maxim acordat unei întreprinderi/ întreprinderi unice reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200.000 de euro.

„Sectorul cultural independent este unul dintre acele domenii de activitate care a avut cel mai mult de suferit în cursul ultimilor ani, ca urmare a restrângerii activităţii din pandemie. Ca ministru al Culturii, consider că respectarea angajamentelor asumate de statul român faţă de cei care activează în acest sector este urgentă şi obligatorie. Prin urmare, cadrul legal existent privind schema de minimis se va aplica odată cu deschiderea, la 1 noiembrie, a apelului de finanţare pentru perioada 2023 – 2024, ceea ce înseamnă punerea în practică a măsurilor atât de aşteptate de industrie”, a declarat ministrul Raluca Turcan.

Apelul de finanţare va fi deschis în perioada 1 noiembrie (ora 10,00) – 1 decembrie (ora 10,00). Depunerea cererilor de finanţare se va realiza exclusiv online, în sistemul electronic disponibil pe adresa https://schemacovid.cultura.ro, fiind necesară crearea, în prealabil, a unui cont de utilizator.

Distribuie informația
Alte știri