Ministerul Dezvoltării asigură consolidarea a 238 de clădiri, din fonduri PNRR

Consolidările pentru 238 de clădiri vor fi asigurate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunțat ministrul Cseke Attila, care a precizat că banii nu trebuie returnați. Printre obiective se regăsesc blocuri de locuinţe, spitale şi şcoli.

Finanțarea nerambursabilă vine din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a precizat joi, 9 februarie, ministrul Cseke Attila.

Cseke Attila a semnat, până acum, 168 de contracte de finanţare, în valoare de 441 milioane de euro, pentru 238 de clădiri aflate în 100 de localităţi din România, potrivit Agerpres..

„Finanţarea este asigurată în întregime de Ministerul Dezvoltării, iar banii nu trebuie returnaţi. De la începutul mandatului meu de ministru am dispus modificarea legilor vechi care nu ajutau consolidarea clădirilor, am derulat apelul de proiecte şi avem sute de contracte de finanţare semnate. Având finanţarea asigurată, autorităţile locale trebuie să treacă la faza de implementare a investiţiilor„, a declarat ministrul Dezvoltării,

Distribuie informația
Alte știri