Ministerul Educației anunță 86 de copii detectați pozitiv, de testele din salivă, în prima zi de utilizare/ Bihorul e județul cu cele mai multe școli în regim online

Ministerul Educaţiei a anunțat luni seara că până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv.

În ce priveşte modalitatea de utilizare a testelor, conducerea a 16.956 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unităţi de învăţământ testele se vor administra la şcoală, iar în cazul a 467 de unităţi de învăţământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la şcoală, diferenţiat, pe niveluri de studiu.

Conform aceleiaşi surse, la nivel naţional, 17.677 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (dintr-un total de 17.915) funcţionează cu prezenţă fizică.

Astfel, peste 99% din numărul total de elevi şi preşcolari pot fi prezenţi fizic la cursuri. Un număr de 238 de unităţi de învăţământ continuă cursurile în sistem online – cele mai multe în judeţele Bihor (52), Arad (36) şi Hunedoara (20).

Distribuie informația
Alte știri