Ministerul Sanatatii anunta infiintarea unui grup de lucru ce are ca obiectiv „regandirea” taxei clawback pentru toate medicamentele

Premierul Mihai Tudose a decis, miercuri, la propunerea ministrului Sanatatii, suspendarea aplicarii taxei de clawback,timp de doi ani pentru produsele medicamentoase derivate din plasma si sange, in contextul crizei de imunoglobulina de pe piata din Romania.

Taxa clawback a fost introdusa in anul 2009, iar producatorii de medicamente au cerut tot mai des, in ultima perioada, desfiintarea ei, sustinand ca taxa a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut si ca va duce la disparitia unor medicamente de pe piata (citeste aici o analiza despre taxa clawback).

Guvernul mai anuntase, in urma cu o zi, ca Ministerul Sanatatii si cel al Finantelor vor analiza si posibilitatea scutirii de taxa clawback a medicamentelor cu pret scazut. Toate aceste masuri ar urma sa fie incluse intr-o ordonanta de urgenta care va intra pe ordinea de zi a sedintei de guvern de saptamana viitoare.

Distribuie informația
Alte știri