Ministerul Sănătății declară epidemie de gripă în România! Sunt deja 18 decese!

În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de peste 99% a numărului de îmbolnăviri de gripă față de nivelul așteptat, iar autoritățile au declarat epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv. În țara noastră s-au înregistrat în ultima săptămână peste 7.000 de cazuri de gripă, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. 18 români au murit din cauza gripei în acest sezon.

  • În ultima săptămână au fost raportate 7.022 cazuri de gripă clinică (diagnosticate pe baza simptomelor), raspandite pe întreg teritoriul țării, un numar aproape dublu față de cele raportate în săptămâna precedentă (3.645) și față de cele raportate în aceeași săptămână a anului precedent (3.455 cazuri).
  • 18 decese din cauza gripei au fost înregistrate în România în acest sezon, 8 dintre ele în ultima săptămână.

Cazuri de gripă confirmate în această săptămână in Bihor

Cazul de gripă nr.10 – persoană de sex feminin, 52 ani, domiciliată în localitatea Avram Iancu, nevaccinată antigripal, are patologie asociată constând din hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II, obezitate gradul I, confirmată infecție cu virus gripal AH1N1. Pacienta se prezintă în 27.01.2020 la Spitalul Municipal Salonta unde este tratată. În data de 30.01.2020 pacienta este transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, secția ATI, unde se administrează și tratament antiviral cu Tamiflu; în prezent starea pacientei este gravă.

Cazul de gripă nr.11 – persoană de sex masculin, în vârstă de 15 ani, domiciliată în municipiul Oradea, nevaccinată antigripal, confirmat cu infecție virus gripal tip B. Pacientul s-a adresat la medicul de familie în data de 29.01.2020, a beneficiat de tratament simptomatic, iar în prezent starea generală a pacientului este bună.

Alte știri