Ministerul Sanatatii incepe o campanie de vaccinare impotriva rujeolei

Ministerul Sanatatii va incepe o campanie de vaccinare impotriva rujeolei, cu implicarea autoritatilor locale. Marti, 18 iulie, va fi organizata o videoconferinta comuna cu Ministerul Afacerilor Interne, cu prefectii, si cu reprezentanti ai DSP-urilor si ai medicilor de familie. Anuntul vine de la ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit news.ro.

Autoritatile locale vor trebui sa identifice copiii cu varste intre noua luni si noua ani care nu au fost vaccinati, dar si locurile in care acestia vor fi imunizati. Asta in cazul in care in localitatile respective nu sunt unitati medicale.

Bodog spune ca va evalua bilunar gradul de implicare al autoritatilor locale, iar acolo unde sunt in continuare probleme vor fi luate masuri.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania pana la data 14 iulie este 8.017. Au fost inregistrate 31 de decese, dintre care 8 in judetul Timis, cate 6 in Arad si Dolj, 3 in Caraş Severin si cate unul in judetele Bihor, Cluj, Calarasi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mures si Bucuresti.

Distribuie informația
Alte știri