Ministerul Sănătății și Ministerul Turismului vor include serviciile medicale din România în pachete turistice

Ministerul Sănătății și Ministerul Turismului vor include serviciile medicale din România în pachete turistice, astfel că pacientul care dorește să se trateze în România va beneficia, pe lângă tratamentul medical de care are nevoie, de transport, cazare, masă și de vizitarea unor obiective turistice. Anunțul l-a facut, vineri ministrul Sănătății, Florian Bodog.

„Aceste pachete ar trebui să conțină pentru un pacient care vine, pe lângă serviciile medicale solicitate, și de transport, cazare și masă și să viziteze anumite obiective turistice. (…) Pacienții europeni trebuie să fie egali și să aibă acces la același tip de servicii medicale, indiferent de țara în care locuiesc”, a mai spus Bodog.

El a precizat că tratamentele medicale cele mai căutate în România de pacienții străini sunt cele stomatologice, balneare, precum și cele oferite de chirurgia plastică și estetică.

„În România sunt mulți pacienți care beneficiază de serviciile medicale românești. De exemplu, în județul din care vin (Bihor), sunt mulți pacienți care vin pentru tratamente stomatologice, pentru chirurgie plastică, estetică, pentru tratamente balneare”, conform agerpres.ro.

Distribuie informația
Alte știri