Ministrul Apărării: România nu va intra în niciun război dar consecinţele unui posibil conflict în regiune se iau în calcul

Foto: adevarul.ro
Distribuie pentru prietenii tăi:

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat sâmbătă, la Digi 24 că România nu va intra în niciun război , dar a precizat că ţara trebuie să fie pregătită pentru consecinţele unui posibil conflict de la graniţa Ucrainei.

„Există şanse, după eşecul negocierilor de la Geneva, nu putem să minimalizăm şansele unui conflict armat în zona graniţei Ucrainei. Asta nu înseamnă că România va fi implicată în acest război, e clar că nu va fi niciun fel de implicare, oamenii pot să stea liniştiţi din acest punct de vedere. Însă, atunci cînd în apropierea ta se întîmplă ceva, trebuie să intri într-o stare, dacă nu de alarmă, măcar de veghe”, a spus Dîncu.

Ministrul român al Apărării a amintit că NATO nu poate interveni militar în Ucraina, în condiţiile în care această ţară nu este membră a Alianţei Nord-Atlantice. În acelaşi timp, Dîncu a spus că autorităţile române iau în calcul inclusiv eventualitatea confruntării cu un val de refugiaţi ucraineni, în cazul izbucnirii unui război în zonă.

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri