Ministrul de Externe al Slovaciei, Juraj Blanár, sosește la Oradea, vineri, 26 ianuarie

Foto: patria24.rtvs.sk

Ministrul de Externe al Slovaciei, Juraj Blanár, va vizita Oradea în cursul zilei de vineri, 26 ianuarie 2024. Programul demnitarului slovac cuprinde o serie de activități găzduite de Primăria Oradea 

În cadrul vizitei sale la Oradea, Ministrul de Externe al Republicii Slovace va avea o întrevedere cu primarul Oradiei, Florin Birta, întâlnire la care au mai confirmat prezența vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan, deputatul Adrian Merka – președinte al Uniunii Democrate a Slovacilor și Cehilor din România (UDSCR), precum și Călin Fabian – ambasadorul României la Bratislava. Din partea slovacă, alături de ministrul de Externe Blanár vor fi Peter Hatiar, ambasador al Republicii Slovace la București și Miroslav Jablončik, consul onorific al Republicii Slovace la Salonta.

Demnitarul slovac va sosi la Oradea după efectuarea unei vizite la București, derulată în cursul aceleași zile. În Capitală este prevăzută întâlnirea bilaterală la nivelul miniștrilor Afacerilor Externe ai României și Slovaciei, prilej cu care se va semna un protocol de colaborare în domeniul învățământului între România și Slovacia, pentru perioada 2024 – 2028.

După întrevederea cu reprezentanții autorităților locale din Oradea și județul Bihor, demnitarii Republicii Slovace vor avea o întâlnire cu reprezentanții comunității slovace din județele Bihor, Sălaj, Arad și Timiș, discuțiile având în vedere preocupările cultelor religioase de limbă slovacă, precum și învățământul de limbă slovacă, din Vestul României. Întâlnirea va fi găzduită de Sala Mare Traian Moșoiu a Primăriei Oradea. 

Distribuie informația
Alte știri