Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat joi adoptarea unei noi Ordonanțe Militare

Ordonanța Militară 9 a venit chiar înainte de Paști, în ziua în care România se apropie cu pași repezi de 8.000 de cazuri. Guvernul le va permite din nou producătorilor români să vândă grâu în afara țării. Ministrul de Interne spune că rezervele de stat sunt pline.

De asemenea, Ordonanța Militară 9 prelungește cu 14 zile interzicerea zborurilor spre și dinspre Marea Britanie, Irlanda de Nord, SUA, Belgia, Olanda, Turcia, Iran , Italia, Franța și Germania. 

O altă reglementare prevăzută în noua ordonanță militară este excepția de la normele de izolare și pentru navigatori. „Dacă nu prezintă simptome toate echipajele îndeplinesc aceleași condiții ca și șoferii de la camioanele de marfă”, a declarat ministrul.

Totodată, lucrătorii tranfrontalieri care muncesc în Bulgaria sunt și ei exceptați de la izolare dacă nu prezintă simptome, exact cum s-a întâmplat cu cei din zona frontierei cu Ungaria.

„Un alt punct important în analiză a fost cel cu privire la piețe. Ele rămân deschise și în această perioadă, cu condiția respectării tuturor reglementărilor Ordonanțelor Militare”, a mai declarat Vela.

Distribuie informația
Alte știri