Ministrul Educației, așteptat să prezinte luni, 27 februarie, legile educației

Foto: facebook/ teachforromania

După luni întregi de amânări și neînțelegeri pe tema legilor educației, PSD și PNL dau semne că au ajuns la un acord, astfel încât luni, ministrul Educației ar urma să prezinte forma noilor proiecte și calendarul pentru adoptarea lor.

Timp de trei ore au negociat la Palatul Victoria premierul Nicolae Ciucă, liderul PSD Marcel Ciolacu și ministrul Educației Ligia Deca și au ajuns la un acord. Luni, ministrul va prezenta legile educației. Vorbim despre legea învățământului superior, dar și legea învățământului preuniversitar.

Sunt două aspecte care mai trebuie discutate. Social-democrații își doresc ca în legile educației să fie prevăzut un salariu minim pentru profesorii debutanți și ca în legea învățământului preuniversitar să fie inclusp posibilitatea ca elevii să dea după capacitate un examen de profil, dacă vor merge la un examen de profil, fără ca acesta să aibă un caracter obligatoriu.

Legile educației sunt discutate deja de opt luni. Ligia Deca anunțase în luna decembrie că legile educației vor intra în Parlament în luna februarie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ar fi trebuit adoptate până la 15 martie, iar după acest acord ne așteptăm să intre în procedură legislativă.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri