Ministrul Educației: Oradea este un exemplu de buna practică

Ministrul Educatiei a publicat concluziile vizitei pe care a făcut-o la sfărșitul săptămâmii, la Oradea unde a semnat două contracte importante pentru județul Bihor.

Am semnat, ieri, la Oradea, primul contract pentru un campus dual integrat, construit din fonduri provenind din PNRR!

Este vorba de o bază de învățare în valoare de aproximativ 98 de milioane de lei, construită pe aproape 30.000 de mp, cu infrastructură, conectivitate și echipamente digitale de înaltă calitate, de care vor beneficia atât elevii, cât și studenții din județul Bihor, într-un parteneriat între autoritățile publice locale, unități de învățământ, mediul universitar și asociații ale angajatorilor din județ.

Cazare și masă gratuită în căminele din cadrul consorțiului pentru elevii din alte localități, masă de prânz gratuită pentru toți elevii consorțiului, transport gratuit între localitatea de domiciliu și consorțiu și transport gratuit până la sediile firmelor pentru stagiile de practică, calificarea în meserii din domenii căutate și bine plătite pe piața muncii sunt alte faciliăți oferite elevilor înscriși în Campus Oradea.

Tot ieri, am semnat și primul contract pentru 35 de microbuze electrice pentru elevi, cu finanțare tot din PNRR, care vor ajuta copiii din 35 de comune să ajungă la școală!

Oradea este un exemplu de buna practică atât în privința performanței, cât și în privința bunei colaborări între autoritățile publice locale și centrale, școală și mediul de angajatori.

Mulțumesc domnului Președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și domnului Primar al Municipiului Oradea, Florin Birta, pentru primirea călduroasă și discuțiile oneste! Felicitări pentru exemplul de implicare în domeniul educațional!

Distribuie informația
Alte știri