Ministrul interimar al Educației a anunțat data la care va începe administrarea testelor pe bază de salivă în școli

Foto: stirileprotv.ro

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că de joi, 2 decembrie, va începe administrarea testelor pe bază de salivă în școli.

Termenele de livrare a testelor către IGSU, care a semnat contractele, sunt sunt 24 noiembrie, 2 decembrie și 9 decembrie, potrivit ministrului

„Astăzi am fost informați că va exista o zi de întârziere, ele vor ajunge de la furnizor la IGSU mâine, 25 noiembrie. Am fost asigurat că în termen de 24 de ore vor face ca aceste teste să ajungă în școli. Joi, 2 decembrie va fi prima zi în care aceste teste vor fi folosite în scoli”, a declarat Cîmpeanu, potrivit hotnews.ro.

Potrivit regulilor stabilite de autorități, testarea periodică cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se va realiza de două ori pe săptămână, în prima și în a patra zi lucrătoare a săptămânii, înaintea începerii orelor de curs.

Testarea se va face în sala de clasă sau în alte spații, sub îndrumarea cadrului medical sau a persoanelor responsabile desemnate din cadrul unității de învățământ. Testarea poate fi făcută și la domiciliu, sub îndrumarea părinților.

Alte știri