Ministrul Mediului pregătește o taxă pe mașinile second hand

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a afirmat, marţi, că primarii susţin taxarea suplimentară a maşinilor second hand, întrucât există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări.

”Am avut o discuţie lungă, de două-trei ore, cu Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Oraşelor şi Asociaţia Comunelor, unde cei de la masă au susţinut clar o descurajare a înmatriculării maşinilor second hand în România şi au spus clar: taxare! Există la nivelul autorităţilor locale o presiune uriaşă la înmatriculări”, a declarat, marţi, la TVR, ministrul Mediului.

În cadrul întâlnirii, reprezentanții UAT-urilor au adus în discuție principalele probleme și provocări cu care se confruntă comunitățile din România:

„Fiecare comunitate se confruntă cu probleme specifice, date de particularitățile fiecărui UAT, fie el comună, oraș sau municipiu. În acest moment, una dintre provocările care necesită soluții imediate, viabile, este colectarea selectivă și depozitarea deșeurilor. În acest an, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, va derula o serie de programe utile comunităților: de la Rabla Clasic și Rabla Plus, la iluminatul public stradal, creșterea eficienței energetice în clădirile publice, crearea de stații reîncărcare pentru autovehiculele electrice, crearea de piste de biciclete, programe care urmăresc protejarea mediului înconjurător și reducerea poluării, problemă cu care ne confruntăm în cele mai multe aglomerări urbane. Vom derula, de asemenea, în această primăvară, Programul Curățăm România (O țară fără deșeuri abandonate). Prin această campanie națională de ecologizare, vom avea trei săptămâni de acțiuni de colectare a deșeurilor, care vor presupune ridicarea de la gospodării, dar și colectare din zonele de depozitare ilegală (cursuri de apă, câmpuri, păduri). De asemenea, va fi lansată și o campanie națională de informare și educare a populației în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, pentru că este evidentă nevoia noastră, a tuturor, de a cunoaște cu exactitate cum se poate colecta selectiv, care este traseul deșeurilor și cum putem contribui la un mediu înconjurător mai curat”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos.

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri