Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a facut inventarul vaccinurilor: „Am gasit o situatie dezastruoasa, cu vaccinuri insuficiente”

Situatia vaccinurilor din programul national de imunizare este dezastruoasa, sustine noul ministru al Sanatatii, Florian Bodog, care a anuntat joi ca din cinci vaccinuri obligatorii cu care trebuie imunizati copiii, numai in cazul vaccinului impotriva tuberculozei, BCG, exista doze suficiente. Ministrul Sanatatii a precizat ca situatia are mai multe cauze.

„In cazul celorlalte vaccinuri am constatat lipsa de stoc sau stocuri insuficiente, ba chiar un vaccin neachizitionat (vaccinul diftero-tetano-pertussis). Aceasta situatie se datoreaza atat unei lipse de responsabilitate a echipei de conducere care a tolerat intarzieri la licitatiile organizate, cat si a unor producatori, care, dupa ce au participat si castigat licitatiile, sunt in imposibilitatea de a asigura vaccinul.

Am solicitat Institutului National de Sanatate Publica si directiei de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii (MS) sa imi prezinte un plan de remediere a situatiei, inclusiv identificarea unor posibile stocuri in alte state UE”, a mai spus Bodog.

Alte știri