Ministrul Sănătăţii, prezent la decernarea Premiilor Dr. Mozes Caroly

SAMSUNG CSC

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a înmânat sâmbătă, 11 mai, în sala mare a Primăriei Oradea, Premiile Dr. Mozes Karoly (1917-2005), acordate pentru patru asistente medicale din Bihor şi Sălaj, remarcate pentru activitatea lor profesională şi devotament de excepţie în slujba semenilor bolnavi.

Este vorba despre: Mariana Groze Mihuţ (asistenta coordonatoare în Spitalul Clinic Judeţean), Hortenzia Mihaly (asistenta şefă a Clinicii ATI 1 din Spitalul Judeţean), Monica Iulia Pop (asistentă medicală în CMF dr. Dorina Sârca) şi Farmaty Ibolya (asistentă medicală la Spitalul de Boli Cronice din Crasna, Sălaj).

Decernarea Premiilor Mozes are o triplă semnificaţie: de a-l omagia pe doctorul Mozes, iniţiatorul şcolii româneşti pentru asistenţii medicali şi creatorul manualului lor, de a evidenţia profesioniştii dedicaţi din acest domeniu şi de a marca ziua internaţională a asistentului medical, 12 mai. Evenimentul, ajuns la ediţia a noua, a fost organizat de Fundaţia pentru Sănătate Bihor, cu sprijinul Primăriei municipiului Oradea şi al Consiliului Judeţean Bihor, în parteneriat cu Fundaţia Partium.

Distribuie informația
Alte știri