Ministrul Sănătăţii şi conducerea CNAS cer anchetă internă la Casa de Sănătate Bihor

„Ca urmare a informaţiilor publice referitoare la tratamentul nedemn si degradant la care au fost supuşi pacienţii, în cadrul relaţiei cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor, Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi conducerea CNAS au cerut directorului CAS Bihor să dispună de urgenţă demararea unei anchete administrative prin care să stabilească adevărul şi sa identifice persoanele vinovate. Cercetarea administrativă este un demers legal şi absolut necesar pentru a face lumină în acest caz, câtă vreme sunt implicate persoane cu statutul de funcţionar public”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

„Considerăm că derapajul înregistrat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bihor este unul deosebit de grav. Ca urmare, Ministrul Sănătăţii a dispus trimiterea inspectorilor din Corpul de control la CAS Bihor, în colaborare cu Direcţia generală monitorizare control şi antifraudă CNAS. Această echipă mixtă de anchetă va efectua cercetări extinse la CAS Bihor, activitatea sa desfăşurându-se în paralel cu ancheta administrativă demarată astăzi (joi – n.red.)”, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Reacţia vine după ce, în presă, au apărut mai multe imagini cu bolnavi care nu se puteau deplasa, aduşi cu targa la CAS Bihor şi lăsaţi să aştepte pe jos, pe holul instituţiei pentru a obţine adeverinţe de asigurat.

Distribuie informația
Alte știri