Ministrul Tineretului şi Sportului a felicitat-o pe Larisa Iordache pentru calificarea la JO de la Tokyo

Larisa Iordache a fost felicitată şi ”pentru întregul său parcurs şi palmares sportiv, pentru modul în care reprezintă mereu România şi pentru exemplul valoros pe care îl oferă prin performanţele ei”, se arată pe pagina de Facebook a MTS.

„Salut cu mare bucurie calificarea Larisei Iordache la Jocurile Olimpice, prin rezultatul obţinut la Europenele de la Basel, şi o felicit din tot sufletul pentru el, unul cu atât mai impresionant cu cât Larisa a concurat înfruntând cu mare curaj probleme serioase de sănătate. Este o calificare meritată pe deplin, pe care ştim cât şi-a dorit-o şi pentru care ştim cât a muncit. Îi mulţumesc personal pentru acest rezultat, care ne bucură şi ne inspiră pe toţi. Îi doresc multă sănătate, pentru a se recupera cât mai repede, şi mult succes în continuare, mai ales la Tokyo, unde vom fi alături de ea şi de toţi sportivii care vor reprezenta România!”, a declarat ministrul Eduard Novak.

Larisa Iordache s-a calificat miercurea trecută la JO de la Tokyo, după ce a ocupat locul patru în calificările feminine, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Basel. După concurs, sportiva a fost internată în spital din cauza unei infecţii la rinichi şi nu a mai putut evolua în finala de la individual compus şi în cele de la bârnă şi sol.

Echipa olimpică a României a ajuns la 63 de sportivi calificaţi pentru Jocurile de la Tokyo (23 iulie-8 august).

Distribuie informația
Alte știri