Minivacanță de patru zile pentru bugetari în ianuarie

La sfârşitul lunii ianuarie, românii care lucrează la stat vor avea parte de o minivacanţă, ca urmare a faptului că pe data de 24 ianuarie (marţi) se sărbătoreşte Ziua Unirii Principatelor Române, zi liberă conform Codului Muncii. Se va intinde pe durata a 4 zile.

Prima minivacanță care urmează este în ianuarie, respectiv în perioada 20 – 24 ianuarie ( sâmbătă – marți) datorită faptului că guvenul a aprobat ziua de 23 ianuarie ca punte între weekend și ziua de marți  care este zi liberă legală, în care se sărbătorește 24 ianuarie-  Ziua Principatelor Române – Mica Unire.

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii.

Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de le

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri