O nouă minivacanță îi așteaptă pe angajați, în luna august

Angajații din țara noastră primesc liber în 15 august, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului. Ținând cont de faptul că această sărbătoare pică în acest an într-o zi de luni, adică urmează unui weekend, salariații se vor bucura de o minivacanță de trei zile. Si asta la sfârșitul săptămânii viitoare.

Anumite categorii de salariați trebuie să se prezinte insa la muncă şi în aceste zile. Este vorba despre persoanele ce lucrează în unitățile sanitare și în unitățile de alimentație publică, dar și în locurile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității. În aceste situații, angajatorii trebuie să le asigure salariaților compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive temeinice, nu se poate acorda timp liber, angajații trebuie să beneficieze de un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

În cazul în care nu acordă timp liber în zilele de sărbătoare legală sau nu recompensează munca în aceste zile, firmele pot primi amenzi de până la 10.000 de lei.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri