Proiect catehetic derulat la Parohia Subpiatra – Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi-

Sâmbătă, 29 iunie, după săvârșirea Vecerniei, preotul paroh Crișan Lucian împreună cu profesorul de religie Irimescu Florian au derulat proiectul catehetic „Minunat este Dumnezeu întru toți sfinții Săi”. La acest proiect au participat copiii și tinerii din Parohia Subpiatra alături de copiii și tinerii dinParohia Hotar, însoțiți de preotul Bențe Cosmin.

La finalul activității copiii au primit daruri și o gustare.

Biserica îi cinstește pe sfinți pentru că simte prezența lui Hristos și lucrarea Duhului Sfânt în ei. Cinstirea sfinților nu este o știrbire a cinstirii lui Dumnezeu, ci, dimpotrivă, o preamărire a iubirii Sale pentru oameni și a lucrării Lui de înălțare a omului spre frumusețea și viața veșnică a lui Dumnezeu. Prin cinstirea sfinților aducem laudă lui Dumnezeu precum ne îndeamnă psalmistul:„Lăudați pe Domnul întru sfinții Lui”(Psalmul 150,1). Scopul cultului sfinților este de a lăuda pe Dumnezeu prin ei.

Cerând sfinților să se roage pentru noi, nu ne abatem de la credința și mărturisirea că Domnul nostru Iisus Hristos este singurul Mijlocitor dintre om și Dumnezeu (I Timotei 2, 5), căci mijlocirea sfinților nu se confundă cu mijlocirea lui Hristos. Hristos mijlocește prin jertfa Sa de pe cruce, iar sfinții prin rugăciune precum Moise pentru popor (Ieșirea 32, 30-34) și Iov pentru prietenii săi (Iov 42, 7-8).

Crișan Lucian, Preot paroh al Parohiei Ortodoxe Subpiatra

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri