Minuni din adancurile Bihorului care te scapa de canicula, la doar o ora de mers cu masina de la Oradea

La Pestera Farcu, pe langa racoarea mult dorita intalniti cristale, dar su un mic muzeu minier. Pentru a proteja cât mai mult aceste rarităţi, vizitarea galeriilor se face de către grupuri restrânse. Cristalele sunt unice în primul rând pentru că s-au format într-un spaţiu extrem de restrâns, iar în al doilea rând, datorită formelor pe care acestea le au.

La Pestera Farcu se poate ajunge din Beiuș, urmand indicatorul spre Peștera Meziad, pe DJ 764. La intersecția din Remetea spre Meziad, se merge tot înainte, până în satul Roșia. Se continua drumul până în centru (o piață mai largă), unde apar primele bannere și indicatoare spre Peștera cu Cristale.

O alta minune racoroasa din inima Bihorului e Peştera Unguru Mare. Este situată pe cursul Crişul Repede între localităţile Bălnaca şi Şuncuiuş, la poalele Munţilor Pădurea Craiului.

Impresionează prin grandoarea spaţiului subteran şi prin încărcătura istorică a vestigiilor lăsate aici de strămoşi, peştera fiind locuită încă din epoca neolitică. Intrarea se prezintă sub forma unei arcade largi, de mari dimensiuni, de 32 metri înălţime şi 22 lăţime. În partea de sus a peşterii se arată o gaură ce aduce cu harta României. Poate fi vizitată in intervalul orar 09.00 – 17.00 .

Distribuie informația

Sogema face angajări. Se caută muncitori calificați și necalificați pentru croit, călcat, cusut cu mașina și cusut manual. Informații suplimentare la numerele de telefon: 0359412081 și 0773964846

Alte știri