Miracol realizat de asociația „Dăruiește viață“! Video

Foto: captura youtube

Acum aproape 6 ani, în iunie 2018, Asociația Dăruiește Viață, fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, dădea startul unui proiect incredibil – începea să construiască de la zero, din donații și sponsorizări, primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România. Acum unitatea medicală a fost, în sfârșit, inaugurată, iar micii pacienți oncologici au fost deja transferați pe secții.

Spitalul are 9 niveluri și are secții de oncologie, radioterapie, chirurgie și neurochirurgie. Proiectul aduce o serie de premiere în sistemul medical din România: primul Departament de radioterapie pediatrică dintr-un spital de copii public, primul bloc operator construit exclusiv din sticlă pentru a reduce riscul de infecţii nosocomiale, saloane ATI individuale, saloane de două paturi, cu paturi pentru părinţi şi grupuri sanitare proprii, saloane ATI individuale, spaţii dedicate copiilor (locuri de joacă, cinema, studio radio, observator astronomic, sală de sport şi recuperare) şi spaţii dedicate părinţilor şi cadrelor medicale.

Peste 350.000 de români care au donat bani, despre peste 8.000 de firme care au pus umărul la ceea ce urma să fie primul Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România

În România există aproximativ 5.000 de copii cu afecțiuni oncologice, iar în fiecare an sunt diagnosticate alte câte 500 de noi cazuri. E necesar un astfel de spital, sunt necesare în toată țara, nu numai la «Marie Curie», este de părere președintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Distribuie informația
Alte știri