Mircea Bradu: Întâlnire după 65 de ani la ”Gojdu”

În dimineața zilei de sâmbătă, 2 iunie, 2018, de la ora 10, în frumoasa bibliotecă a Colegiului Național „Emanuil Gojdu” se vor întâlni după șașe decenii și jumătate, absolvenții Promoției 1953, care poate fi numită pe drept cuvânt o promoție de excepție.
href=”https://oradeaindirect.ro/eveniment-de-suflet-intr-un-cadru-extraordinar-si-binecuvantat/biblioteca-2/” rel=”attachment wp-att-32505″>
Între cei 56 ce au absolvit clasa a XI-a în 1953 sunt nume de mare prestigiu în cultura, știința și viața economică a țării – directori de mari întreprinderi, profesori universitari, scriitori, ingineri, silvicultori, medici, agronomi și doi academicieni.

Prin întreaga lor activitate au dovedit cu prisosință calitatea actului educațional susținut de pleiada de străluciți profesori care i-au îndrumat în formarea lor ca oameni, cu toate vicisitudinile acelui ”deceniu întunecat” în care – și ei – au urmat cursurile acestui liceu.

Cei 14 ”ultimi mohicani” vor fi primiți de actualul director al Liceului într-o ceremonie fără îndoială emoționantă ce se va desfășura după toate tradițiile gojdiste: strigarea catalogului elevilor, strigarea catalogului profesorilor care ,din păcate, va fi urmat și de un moment de reculegere, pentru cei dispăruți în vreme. Se va vizita apoi Muzeul și se vor consfinți în „Cartea de Aur” gândurile celor ce au părăsit băncile acestei prestigioase școli acum 65 de ani.

Mircea Bradu

Distribuie informația
Alte știri