Misiune contra cronometru a pomierilor bihoreni pentru salvarea unui bărbat căzut de pe acoperiș și a unei bunicuțe în imposibilitatea de a se ridica

Sâmbătă, 26 iunie a.c., în jurul orei 09.55, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea au fost mobilizate în localitatea Oșorhei, pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 42 de ani,  care a căzut de pe acoperiș în podul casei, suferind leziuni.

Acționând cu scara culisabilă, targa și alte accesorii din dotare, pompierii militari au coborât victima (care prezenta un traumatism cranio-cerebral minor și contuzii) din podul locuinței, predând-o echipajului SMURD prezent la fața locului, care i-a acordat îngrijirile de specialitate și a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Duminică, 27 iunie a.c., pompierii Detașamentului 1 Oradea au salvat o bunicuță căzută într-una din încăperile locuinței, situate la parterul unui bloc de pe strada General Gheorghe Magheru din municipiu. Ajunși la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, pompierii au pătruns prin balcon, în apartament, unde au găsit-o pe proprietară căzută într-una din încăperi, în imposibilitatea de a se ridica din cauza unor probleme de sănătate. Victima, în vârstă de 84 de ani, a fost preluată de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care i-a acordat îngrijirile care se impuneau și a transportat-o la spital.

Distribuie informația
Alte știri