Misiune de salvare a angajaților unei firme din Ciumeghiu. Comunicat ISU „Crișana”

Foto: arhiva

Joi, 05 decembrie a.c., în jurul orei 15.00, un angajat al unei ferme de pui din localitatea Ciumeghiu, sesiza prin Sistemul Unic de Urgență 112, faptul că mai mulți angajați se simțeau rău.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Salonta, din care unul de prim ajutor calificat, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, trei echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean, un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea cu o autospecială de transport victime multiple, echipajul de primă cercetare și evaluare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, fiind solicitat totodată în sprijin și echipajul CBRN al ISU Arad, întrucât echipamentele din dotarea autospecialei CBRN a ISU BH sunt la calibrat în această săptămână.

Ajunse la locul evenimentului, echipajele au procedat la evaluarea medicală a angajaților, opt din cele 18 persoane aflate la serviciu prezentând cefalee și dificultăți de respirație. Celor opt victime le-a fost administrat oxigen și li s-au acordat toate îngrijirile care se impuneau, șapte dintre cele opt femei cu vârste cuprinse între 29 și 50 de ani, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

În urma cercetărilor efectuate de echipajele CBRN în clădirea din care angajații se autoevacuaseră în urma simptomelor resimțite, s-a detectat prezența monoxidului de carbon acumulat din cauza faptului că halele din interiorul acesteia, dotate cu un sistem de încălzire pe gaz, nu au fost ventilate corespunzător. După ventilarea spațiilor, nu s-a mai detectat prezența monoxidului de carbon.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri