Emisiunea de mărci poştale ”Specii naţionale pe cale de dispariţie”, în magazinele Romfilatelia şi online

Foto: romfilatelia/ facebook

„În acest an, sub genericul Europa 2021, PostEurop, organism al Uniunii Poştale Universale, agenţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite, a ales o tematică de mare actualitate: Specii naţionale pe cale de dispariţie”, se arată într-un comunicat al Romfilatelia.

Emisiunea este alcătuită din două timbre, pe care sunt ilustrate două specii pe cale de dispariţie din fauna României: nurca europeană (Mustela lutreola) şi dropia (Otis tarda).

Aceasta este completată de plicul „prima zi”, coală de 32 de timbre cu tete-beche, minicoala de 5 timbre + 1 vinietă, un bloc de patru timbre dantelate, precum şi un bloc special de patru timbre nedantelate + o vinietă cu perfor rotund, într-un album filatelic. Un detaliu de interes pentru colecţionari: pe timbre sunt tipărite şi elemente vizibile numai în lumină ultravioletă.

Albumul filatelic este realizat în tiraj limitat de 361 exemplare şi este echipat cu blocul filatelic special, cu plicul „prima zi”, având ştampila aplicată în clar, în folio, şi cu o reproducere a unei gravuri de epocă. Blocul filatelic special, plicul „prima zi” şi gravura reprodusă sunt numerotate de la 001 la 361. 

Distribuie informația
Alte știri