„Misiunea Grivei”, inițiativa cetățenească pentru Protecția Animalelor, lansată la Oradea

Mihai Șvab, împreună cu Gabriela Jurjea și Gabriela Șușman, voluntari pentru Cățeii din Adăpostul Public Oradea, au prezentat într-o conferință de presă inițiativa cetățenească „Misiunea Grivei”. Aceasta are drept scop strângerea a 10.000 de semnături pentru promovarea unei hotărâri de Consiliu Local cu obiectivul eficientizării managementului câinilor cu stăpân din Zona Metropolitană Oradea și condiții mai bune în Adăpostul Public Grivei.

Această cauză ne privește pe toți, iubitorii de animale și cetățeni care sunt puși în pericol de câinii fără stăpân, spun initiatorii.

De la data de 1 noiembrie, cu număr de înregistrare oficial primit de la Primărie, „Misiunea Grivei” a demarat. Un grup de cetățeni și ONG-uri pentru protecția animalelor, susținuți de USR, se angajează să aducă această problemă urgentă în atenția Primăriei Oradea și vine cu soluții viabile.

Proiectul de Hotărâre de Consiliu Local (HCL) prevede modernizarea Adăpostului Grivei și monitorizarea lui permanentă, prin sistem video, de către societatea civilă, parteneriat cu zona metropolitană pentru campanii gratuite de microcipare, identificare, înregistrare și sterilizare a câinilor cu stăpân, încurajarea prin campanii publice a adopției și programe de educație publică despre responsabilitatea față de animale. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a asigura un mediu urban sigur și prietenos, atât pentru cetățeni, cât și pentru animale.

În cadrul conferinței, au fost prezentate acțiunile planificate pentru strângerea celor 10 000 de semnături necesare și locațiile pentru strângerea de semnături, toate aceste informații fiind accesibile pe site-ul Inițiativei cetățenești Misiunea Grivei: https://misiuneagrivei.ro/

La finalul perioadei de strângere de semnături, acestea vor fi depuse la Primărie, urmând ca inițiativa să fie supusă dezbaterii și votului în Consiliul Local.

USR Oradea susține Inițiativa Cetățenească Misiunea Grivei din respect pentru toate ființele și din responsabilitate, compasiune și angajament pentru o comunitate mai sigură. Fiecare semnătură adunată este o voce în plus pentru binele animalelor și al orașului. Participați și voi la Misiunea Grivei!

Distribuie informația
Alte știri