Misiunea privind stingerea incendiilor de vegetaţie a celor 77 de pompieri români în Franţa, dintre care 4 din Bihor, încheiată

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că misiunea pompierilor români în Franţa s-a încheiat, după o săptămână în care aceştia au participat la stingerea incendiilor de vegetaţie din sud-vestul ţării.

„Acţiunea pompierilor români în Franţa s-a încheiat. Timp de o săptămână, 77 salvatori au participat la misiuni de stingere a incendiilor în sud-vestul Franţei, în condiţii meteorologice deosebite. Misiunile modulului RO-GFFF-V au constat în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse, precum şi protejarea locuinţelor aflate în vecinătate, de posibile alte focare existente. Eforturile pompierilor militari români au fost susţinute de implicarea extraordinară a autorităţilor şi a voluntarilor din Franţa care, în toată această perioadă, au dovedit solidaritate în lupta pentru stingerea incendiilor înregistrate în ţara gazdă”, a transmis, vineri, IGSU.


Din modulul de intervenție al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, specializat în stingerea incendiilor de pădure, care a fost dislocat în Franța, fac parte și patru pompieri militari bihoreni din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea: plutonier adjutant șef Popa Aron Cristian, plutonier adjutant Cuc Raul, plutonier Bohuș Andrei și plutonier Ferke Rafael, care s-au deplasat în sprijinul pompierilor francezi cu două autospeciale tip Abroll din dotarea ISU BH.


Ajutorul pe care România l-a acordat autorităţilor franceze a fost în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Franţei prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Distribuie informația
Alte știri