Misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, desfășurate de pompieri în Valea de Jos, Oradea și Cauaceu. Comunicat

În cursul zilei de duminică, 14 iunie a.c., echipajele de pompieri militari ale Stației Ștei, Detașamentului 2 Oradea și ale Gărzii Sălard, au desfășurat cinci misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Astfel, între orele 15.20-15.45, echipajele Stației de Pompieri Ștei au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o șură din cadrul unei gospodării situate în satul Valea de Jos, comuna Rieni.

Pompierii militari au stins incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la întregul acaret. Au ars doi metri pătrați din acoperișul construcției și o tonă de fân.

Cauză probabilă a evenimentului a constituit-o trăsnetul.

În urma solicitărilor primite prin Sistemul Unic 112, în intervalul orar 21.05 – 23.15,  pompierii militari din cadrul Stației Ștei au acționat cu motopompa remorcabilă pentru evacuarea apei din subsolul unei locuințe situate în Criștioru de Jos, iar echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea au intervenit în municipiu, pentru degajarea apei acumulate pe strada Aleea Rogerius, respectiv pentru evacuarea apei din curtea unei case de pe strada Aurel Covaci.

De asemenea, în seara aceleiași zile, pompierii Gărzii Sălard au acționat cu echipamentele și accesoriile specifice pentru înlăturarea unui arbore căzut pe carosabil în localitatea Cauaceu, comuna Biharia.

Din fericire, în urma evenimentelor menționate, nu au existat persoane rănite.

Alte știri