Misiuni de suflet derulate de pompierii militari bihoreni în prag de sărbători

Pompierii militari bihoreni, la fel ca mulţi  oameni de bine, au desfăşurat în această perioadă, la nivelul judeţului, o serie de acţiuni menite a oferi sprijin celor aflați în suferință, “intervenind” în Sărand, Șinteu, Luncșoara, Peștiș, Tinca, Ciumeghiu, Beiuș, Ștei și Sălacea, pentru ajutorarea a 10 familii cu peste 30 de copii, a căror bucurie de sărbători depinde de cei din jur.

Astfel, în Săptămâna Mare, pompierii de la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au ajuns, cu alimente, jucării, haine, rechizite și sprijin financiar, la o familie din Sălacea, unde cei șapte copii, cu vârste între 5 și 16 ani, orfani de tată și cu mama bolnavă de cancer, i-au așteptat cu nerăbdare, oferindu-le, la rândul lor, salvatorilor, cele mai frumoase daruri: multă bucurie și zâmbete calde.

Pompierii aleșdeni au “descins” cu daruri, în Șinteu, Luncșoara și Peștiș, la familii cu o situaţie financiară precară ori ai căror membri se confruntă cu grave probleme de sănătate, dar şi produse menite a le asigura celor mici şi părinţilor acestora o masă îmbelşugată de Paște.

Pentru că investesc nu doar profesional, ci și sufletește în ceea ce fac, pompierii militari bihoreni au fost alături și de familii greu încercate de soartă, pe care le-au cunoscut în urma unor evenimente tragice.

În Sărand, în urma unui incendiu produs la începutul lunii aprilie, o familie cu trei copii de  2, 5 și 7 ani, a rămas fără locuință și fără o serie de lucruri necesare traiului de zi cu zi. Astfel, neputând trece indiferenți pe lângă drama acestei familii, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea au pus “mână de la mână“ sprijinind-o financiar, cu produse alimentare și jucării pentru cei mici.

În Ciumeghiu, o femeie care traversa strada, cu fetița ei de mână, a fost lovită mortal de o mașină, iar pompierii salontani care au intervenit la accident nu au uitat de tragedia acestei familii, mergând în Joia Mare, încărcați cu daruri, alimente și sprijin sufletesc, la cei patru copii rămași orfani de mamă.

Pompierii militari bihoreni nu au uitat nici de foştii lor camarazi cu grave probleme de sănătate ori de familiile colegilor care au trecut în nefiinţă, personalul subunităților din județ mobilizându-se pentru a-i ajuta să se bucure de sărbători.                                            

Distribuie informația
Alte știri