Misiuni și recomandări ale pompierilor militari pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Pe timpul sărbătorilor de iarnă, efectivele unității și subunităților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor (ISU Bihor) sunt pregătite să intervină în orice moment, pentru desfășurarea misiunilor de protecţie şi siguranţă a cetăţenilor.

Pentru evitarea unor evenimente de natură să pericliteze viaţa persoanelor şi integritatea patrimoniului istoric şi cultural, inspectorii de prevenire ai ISU Bihor au efectuat și continuă să desfășoare în această săptămână, controale la biserici, mănăstiri şi schituri, activități în cadrul cărora urmăresc în special, înlăturarea cauzelor potenţial generatoare de incendiu, dotarea cu mijloace de primă intervenţie şi instruirea personalului pentru intervenţia în cazul producerii unui incendiu.  

Totodată, peste 250 de pompieri militari bihoreni sunt pregătiți să intervină în orice moment, pentru gestionarea situațiilor de urgență care pot surveni în perioada sărbătorilor, numărul forțelor și mijloacelor de intervenție fiind suplimentat în cazul apariţiei unor evenimente de amploare.

La urgențele medicale vor interveni, la nivel județean, cele 11 echipaje ale SMURD Bihor, din care 10 echipaje de pompieri militari paramedici din cadrul subunităților și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În scopul preîntâmpinării situațiilor de urgență specifice acestei perioade, pompierii militari bihoreni vă sfătuiesc să verificaţi instalaţiile electrice ornamentale din punct de vedere al funcţionării, înainte de a le monta (atât cele utilizate pentru împodobirea bradului, cât și cele folosite pentru iluminatul decorativ al casei, curții etc.) iar în cazul detectării unor defecţiuni nu faceţi improvizaţii și nu le utilizați. De asemenea, este important să nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică și să  nu lăsați mijloacele de încălzire în funcțiune, nesupravegheate. O atenție deosebită trebuie acordată lumânărilor aprinse: acestea trebuie stinse când vă culcați și dacă părăsiți camera.

În cazul în care alegeți să vă petreceți sărbătorile în unități turistice, din primele momente ale cazării identificaţi căile de acces şi evacuare în caz de incendiu, nu folosiţi consumatori electrici improvizaţi şi nu fumați în spaţiile de cazare.

Vă adresăm totodată, rugămintea să nu parcaţi autovehiculele în locuri care să blocheze sau să îngreuneze accesul autospecialelor de intervenţie.

Pompierii militari bihoreni vă doresc să aveți parte de sărbători fără incidente și vă urează multă sănătate și bucurii alături de cei dragi!

Distribuie informația
Alte știri