Mobilitate pentru Dizabilitate. Concert Caritabil „Mâini care Cântă”

Duminică, 19 decembrie 2021, ora 15.00, la Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea Maranatha din Oradea, situată pe Calea Clujului, nr. 32, Asociația „Ridică-te și umblă!”, în colaborare cu Asociația Profactum și Centrul Respiro, organizează Concertul Caritabil „Mâini care Cântă” pentru achiziționarea unei mașini accesibilizate pentru a deservi transport gratuit persoanele cu dificultăți din Oradea.

Centrul de mobilitate al Asociației „Ridică-te și umblă” – Filiala Oradea  își  propune un proiect în cadrul căruia se va crea un mijloc de asistare a nevoii de mobilitate, în regim de gratuitate, pentru persoanele cu dizabilități din județul Bihor, unde trăiesc peste 20.000 de persoane cu probleme locomotorii, din care peste 7.000 persoane locuiesc în Oradea.

Ce înseamnă să nu poți ajunge la medic? Ce înseamnă să nu pleci din jurul casei pentru că nu ai transport public adaptat persoanelor cu handicap? Ce înseamnă să nu poți ajunge la o instituție publică? Ce înseamnă să nu poți urca într-un taxi pentru că nu are spațiu pentru scaunul rulant? Și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fii total imobilizat și să nu poți face transferul din scaunul rulant într-o mașină neadaptată cu rampă?  Răspunsul la toate aceste întrebări îl cunosc din experiența proprie persoanele cu dizabilități și familiile lor. Pentru a veni în sprijinul acestora, Asociația „Ridică-te și umblă” a inițiat un proiect unic în România.

Cristian Roșu, coordonatorul Asociației „Ridică-te și Umblă” – Filiala Oradea  va fi dispecerul, însoțitorul persoanelor cu dizabilități, dar și șoferul mașinii accesibilizate. Va fi mai mult decât un taxi gratis, pentru că va oferi un serviciu complet. Mașina accesibilizată, special destinată transportului persoanelor cu dizabilități va alerga la farmacii, spitale, asistență socială, poliție, gară, vizite, asociații.

Mircea Costel Bratosin, Jurnalism, Anul II

Distribuie informația
Alte știri