Modernizarea Parcului Petőfi Sándor din Oradea, avizat favorabil în CMUAT

Primăria Oradea a solicitat în CMUAT avizul Arhitect Șef pentru modernizarea Parcului Petőfi Sándor. Proiectul a fost avizat favorabil și în Comisia Zonală pentru Monumente Istorice din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Bihor. 

Prin proiect, parcul a fost  tratat ca un parc istoric în care s-a păstrat traseul aleilor și caracterul amenajărilor moștenite de la ultima reconfigurare a parcului.

Lucrările de modernizare vizează: refacerea şi uniformizarea întregii infrastructuri pe toată lățimea profilului aleilor pietonale existente, prin pavarea cu piatră cubică și pietriș; reabilitarea zonei centrale a parcului, prin dezafectarea fântânii decorative și amplasarea unei mici cafenele/cofetării care să aducă aminte de spațiul similar existent anterior în perioada interbelică; reabilitarea zidurilor din piatră, a iazului și a grădinii japoneze; reamenajarea locului de joacă pentru copii și introducerea de construcții utilitare și decorative – lampadare, mobilier urban, pergolă, sistem de irigație, toalete publice moderne cu sistem auto-curățare.

Distribuie informația
Alte știri