Modernizări cu bani europeni în ambulatoriile din toată ţara. Vezi ce sume sunt disponibile

foto/ captura Facebook

Se dă startul lucrărilor de modernizare cu bani europeni în ambulatoriile din toată ţara. Ministerul Sănătății a semnat contractele pentru 69 de astfel de unităţi care vor primi fonduri din PNRR.

În total, peste 160 de milioane de euro vor putea fi folosite pentru renovarea, extindererea, dotarea sau chiar construirea de la zero a acestor unităţi medicale. Toate ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului viitor.

Până la finalul anului 2024, echipa Ministerului Sănătății este la dispozitia beneficiarilor pentru sfaturi, îndrumări privind modul de derulare în continuare. Dânșii trebuie să contracteze aceste investiții, dacă discutăm de construcții și reamenajări cu firme specializate, sunt investiții în echipamente care trebuie realizate, de asemenea,  în cadrul acestui proiect. De ce este import ambulatoriul de specialitate? Pentru că oferă investigații medicale, aducă analize de laborator, ecografie, radiologie, consultații multidisciplinare, poti fi implicate în programele de screening, ca urmare acestor investigațiii, pacientul poate primi diagnostic rapid, a spus ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Distribuie informația
Alte știri