Modul de instruire, având ca temă managementul migrației, la Oradea

În perioada 09-10 iulie 2020, la Instituția Prefectului Județul Bihor, în cadrul proiectului ROHU 183 SAFE BORDER, SAFER LIFE, a avut loc modulul de instruire adresat polițiștilor români și ungari, având ca temă managementul migrației.

Bugetul proiectului este de 287.904,85 EUR și durata de implementare este de 18 luni, în perioada decembrie 2018-august 2020. Partenerii proiectului sunt Instituția Prefectului județul Bihor, Căpitănia de Poliție a județului Hajdú Bihar, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și Inspectoratul de Poliție Județean Bihor,

În perioada septembrie 2019 – iulie 2020 s-au organizat șase sesiuni de instruire, dintre care două în Ungaria și patru în România, în cadrul cărora aproximativ 150 de polițiști români și maghiari au fost instruiți de către ofițeri cu experiență relevantă în domeniu din cadrul celor 3 forțe de poliție partenere.

Cu ocazia celui de-al VI-lea modul de training organizat în România în perioada 09-10 iulie 2020 un număr 26 de polițiști români și ungari au avut ocazia de a face schimb de experiență și de a se perfecționa în domeniul combaterii fenomenului migraționist ilegal, descoperirea falsurilor în documentele de călătorie, precum și folosirea tehnicii și a armamentului din dotare.

Sesiunea de instruire s-a desfășurat la Poligonul de trageri ”Dinamo”, reabilitat în cadrul proiectului. Aparatura specifică utilizată (aparate de vedere pe timp de noapte, termoviziuni portabile și cititoare de documente) au fost, de asemenea, achiziționate în cadrul proiectului.

Distribuie informația
Alte știri