Moment festiv „Dor de Eminescu” la Centrul Rogerius

Direcția de Asistență Socială Oradea, în colaborare cu Uniunea Femeilor Bihor au sărbătorit ziua marelui poet Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale, printr-un eveniment organizat la Centrul Social Multifuncțional Rogerius II.
Comemorarea a 169 de ani de la naşterea marelui poet al ţării, Mihai Eminescu, a constituit un bun prilej pentru a transforma această zi într-una de sărbătoare, la eveniment participând un număr însemnat de persoane vârstnice care frecventează zilnic centrul, precum şi o seamă de invitaţi speciali.

Corul „General Traian Moşoiu” a deschis evenimentul cu un moment artistic emoţionant, interpretarea unor melodii compuse pe versurile celor mai cunoscute poezii ale “poetului nepereche”. Miorița Săteanu a prezentat crâmpeie din viaţa lui Mihai Eminescu, mărturii, gânduri şi rânduri din operele bine cunoscute: Luceafărul, De-or trece anii, Pe aceeaşi ulicioară, iar prof Doina Iliescu, Viorica Vesa şi Maria Matei care au făcut o scurtă incursiune în universul poetic eminescian, prezentând rolul pe care acesta l-a avut în dezvoltarea ulterioară a „veşmântului şi cugetării româneşti”.

Programul a continuat cu un moment artistic special, recitări de poezii, susţinut de poeţii Ioana Precup, dl profesor Aurel Horgoş, Leontina Costruţ, Ionel Vidican şi dl Pascu Hetes.

Distribuie informația

Alte știri