Moment festiv la IPJ Bihor. Polițiștii încadrați din sursă externă au depus jurământul

Azi, 19 ianuarie a.c., începând cu ora 09.00, în Sala de Ceremonii a Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a avut loc festivitatea de depunere a jurământului de credință de către agenții de poliție bihoreni încadrați din sursă externă.

La festivitate au participat și familiile noilor agenți de poliție bihoreni.

Începând cu 16 ianuarie a.c, cei 47 de polițiști s-au prezentat la datorie, urmând a-și desfășura activitatea ca agenți de ordine și siguranță publică în cadrul în cadrul poliţiilor orăşeneşti şi ca ajutor de şef de post la posturile de poliție rurale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Din 6 februarie a.c., noii polițiști bihoreni vor participa la cursul de inițiere în carieră, un curs de pregătire intensivă, în cadrul căruia vor învăța tainele meseriei de polițist. După finalizarea cursului, se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experiență, care le va arăta, pas cu pas, ce presupune munca de poliție.

La sfârșitul celor șase luni de probă, aceștia vor susține un examen de definitivare. Odată promovat acest examen, cei 47 de agenți de poliție vor deveni polițiști cu acte în regulă, 24 de ore din 24 în slujba comunității.

Alte știri