Momente cumplite pentru tatăl băiatului mort în accidentul de la 2 Mai, provocate de judecătoarea cu origini bihorene

Foto: facebook/Ancuta Ioana Popoviciu

Primul termen, pe fond, al cumplitului accident rutier produs la 19 august 2023  s-a judecat joi, 22 februarie 2024, la Mangalia. Toate părțile implicate au fost chemate în fața magistraților, mai puțin Vlad Pascu, audiat prin videoconferință.

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a comis o gafă monumentală. A întrebat dacă unul dintre tinerii uciși este prezent în sală, acolo erau doar părinții lui, care au izbucnit în plâns când i-au auzit strigat numele la apel.

Auzind rumoarea celor prezenți în sală, judecătoarea a fost surprinsă: “A decedat o victima?”, “Au decedat două”, a răspuns o voce din public.

Familiile tinerilor uciși au afirmat că vor cere strămutarea procesului, dar și schimbarea incadrării juridice a faptei pentru care este judecat Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat.

Procurorii au stabilit că în dimineață de 19 august 2023 Vlad Pascu a condus un autoturism în timp ce se află sub influență substanțelor psihoactive, iar la intrarea în localitatea 2 Mai a intrat cu mașînă într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În urmă accidentului doi tineri, de 20 ani și 21 de ani au murit, iar alți trei tineri au fost răniți.

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului și a fost descoperit de polițiști în localitatea Vama Veche. El se află în arest preventiv din dată de 20 august 2023.

Ioana Ancuța Popoviciu este magistrat la Judecătoria Mangalia din martie 2022, după ce, anterior, a fost judecătoare la Ineu. De loc, este din Beiuș, fiind absolventă a Facultății de Drept a Universității Oradea.

Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu a mai fost sancționată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru abateri profesionale, conform Luju.

Distribuie informația
Alte știri