Momente de sărbătoare la CSEI Orizont Oradea

Iarna, când toți copiii sunt fascinați de atmosfera Crăciunului, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” Oradea a organizat și în acest an Concursul de tradiții și obiceiuri „Nașterea Domnului-Dar de Crăciun”, activitate cuprinsă in C.A.E.R, al Ministerului Educației ediția a XIII-a.

Concursul a avut loc în incinta Palatului Copiilor din Oradea, iar de pe scenă au încântat privirile și auzul spectatorilor, sute de copii cu CES din învățământul special și special integrat din județul Bihor și din țară. Concursul de tradiții și obiceiuri „Nașterea Domnului-Dar de Crăciun” a avut o desfășurare amplă pe șase secțiuni: muzică, dans, teatru, obiceiuri, expoziție-decorațiuni și momente artistice înregistrate pe DVD, cu mențiunea că la această ultimă secțiune au participat și elevi din alte țări: Letonia, Grecia, Italia și Spania.

Ediția de anul acesta a fost coordonată de dir. prof Șipoș Lăcrimioara, dir adj. prof. dr. Marușca Angela și prof. Cristea Cristina. Printre concurenți s-au numărat elevi din 18 unități școlare speciale din 10 județe, astfel: (CSEI ”Orizont” Oradea și Structura Tileagd, Școala Gimnazială Valea Vinului Satu Mare, CSEI ”Aurora” Reșita, CSEI Sighetul Marmației, CSEI Reghin, CSEI Constantin Pufan, CSEI Arad, CSEI Șimleul Silvaniei, CSEI ”Rudolf Steiner” Hunedoara, Grădinița Specială Cluj Napoca etc).

Datorită efortului depus de acești copii minunați coordonați cu mare măiestrie de profesorii lor, considerăm că toți elevii participanți se pot considera câștigători, cu atât mai mult cu cât la finalul concursului, aceștia au fost răsplătiți cu premii și cadouri. Trofeul evenimentului, care a fost noutatea acestei ediții, a fost câștigat de CSEI Sighetul Marmației (județul Maramureș), pentru momentul artistic deosebit prezentat la secțiunea Obicei.

Acest concurs nu se putea desfășura fără sprijinul și dăruirea colaboratorilor noștri, cărora echipa organizatoare le mulțumește în mod deosebit: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Consiliul Județean Bihor, Instituția Prefectului-Județul Bihor, Palatul Copiilor Oradea, Liceul de Arte Oradea, Universitatea din Oradea, C.J.R.A.E. Bihor, Episcopia Ortodoxă a Oradiei, CCD Bihor, DGASPC Bihor și ANPP Orizont. De asemenea, mulțumim sponsorilor acestui concurs: elevi de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea și persoane inimoase, devotate școlii, fără de care bucuria și încântarea de pe chipurile copiilor speciali nu erau posibile.

Material realizat de prof. dr. Crina Lezeu

Distribuie informația
Alte știri