Monedă aniversară, lansată de BNR: 20 de ani de la aderarea României la NATO

Monedă aniversară, lansată de BNR: Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema 20 de ani de la aderarea României la NATO.

Aversul comun al monedelor din argint și din tombac cuprat prezintă Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2024”. Reversul comun al monedelor din argint și din tombac cuprat redă sigla NATO, inscripțiile „ADERAREA ROMANIEI LA NATO” și „2004”, anul aderării României la NATO.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate, iar pentru moneda din tombac cuprat este de 170,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din argint și monedele din tombac cuprat cu tema 20 de ani de la aderarea României la NATO au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Distribuie informația
Alte știri