Monedă din aur cu Marin Prada și din argint cu aderarea României la FMI și Banca Mondială, lansate de BNR

Banca Naţională a României (BNR) lansează miercuri, 28 decembrie, în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 100 de ani de la naşterea lui Marin Preda şi o monedă din argint cu tema 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.

Aversul monedei din aur prezintă o compoziţie inspirată de romanul „Moromeţii” de Marin Preda, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „100 LEI”, anul de emisiune „2022” şi stema României. Reversul monedei din aur redă portretul şi semnătura lui Marin Preda şi inscripţia în arc de cerc „100 DE ANI DE LA NASTEREA LUI MARIN PREDA”.

Aversul monedei din argint prezintă Palatul Vechi al Băncii Naţionale a României, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2022”. Reversul monedei din argint redă siglele Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale şi inscripţiile „ADERAREA ROMANIEI LA FONDUL MONETAR INTERNATIONAL SI BANCA MONDIALA” şi „50 ANI”.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţurile de vânzare sunt:
– 2.900,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate;
– 480,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema 100 de ani de la naşterea lui Marin Preda şi monedele din argint cu tema 50 de ani de la aderarea României la Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Distribuie informația
Alte știri