Monica Anisie: Termenul limită în care tabletele vor ajunge la elevi, 10 septembrie

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat, miercuri, cu prilejul unei dezbateri online organizate de Fundaţia World Vision, că termenul în care cele 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevii care nu au acces la tehnologia necesară desfăşurării orelor online este 10 septembrie.

Ministrul a recunoscut, în cadrul dezbaterilor de miercuri, că sistemul de învăţământ din România nu a fost pregătit pentru educaţia online.

Potrivit acesteia, printre propunerile avansate în timpul discuțiilor din cadrul Grupului de lucru de la nivelul MEC se număra și aceea potrivit căreia învăţământul preşcolar şi cel primar să se desfăşoare normal în sala de clasă.

„Inclusiv partenerii noştri de dialog social sau reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care au participat în grupurile de lucru, cu toţii am ajuns la concluzia că putem începe în mod normal, aşa cum este structura anului şcolar pe 14 septembrie, dacă situaţia epidemiologică nu o să fie atât de gravă. În acelaşi timp, un alt scenariu care s-a conturat în cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca după aceea să alterneze grupurile de elevi. (…) Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă”, a spus Anisie.

Distribuie informația
Alte știri