Monica Macovei a fost duminica la Beius pentru a-l lansa pe Ovidiu Bunta candidat la Primarie

Aflată într-un tur de forța in vestul țării Monica Macovei s-a aflat , duminică la Beiuș.  Cu acestă ocazie organizația locală M10 Beiuș și-a lansat candidatul pentru funcția de primar al municipiului bihorean.
E vorba de Ovidiu Iulian Bunta.
Are 40 de ani si vine din mediul privat, fiind manager al unei companii .
Candidatul M10 pentru fotoliul de edil al Beiusului, s-a hotărât să intre în politică pentru ca generația copiilor săi să nu le reproșeze părinților lipsa de implicare activă.
Monica Macovei, fondatoarea partidului M10, i-a îndemnat pe beiuseni să se implice în politică dacă doresc să schimbe ceva în bine.
Ea a susținut necesitatea intrarii in parlament , aceasta fiind o conditie fundamentală pentru ca planurile de innoire a clasei politice sa aibă sorți de izbandă.

Aflată într-un tur de forța in vestul țării Monica Macovei s-a aflat duminică la Beiuș. Cu acestă ocazie organizația locală M10 Beiuș și-a lansat candidatul pentru funcția de primar al municipiului. La întâlnirea electorală au mai participat Eduard Wagner, secretar general M10, Mihai Țenț, coordonator județean M10 Bihor și Laurențiu Ștefănescu, coordonatorul regional M10.

Partidului M10 lansează in lupta electorala pentru primaria municipiului Beiuș pe Ovidiu Iulian Bunta. În vârstă de 40 de ani,Ovidiu vine din mediul privat fiind manager al unei companii . Candidatul M10 a declarat în fața celor 50 de membri și simpatizanți că s-a hotărât să intre în politică pentru ca generația copiilor săi să nu le reproșeze părinților lipsa de implicare activă.

”M-am săturat de administrații fără viziune. Îmi doresc să putem privi mai departe și să vedem Beiușul peste 50 de ani. Până acum nimeni nu a îndrăznit asta. Avem un proiect ce va fi făcut public la momentul oportun. Precedentele administrații locale din Beiuș au reușit doar să divizeze comunitatea. Noi credem în unitatea beiușenilor”, a spus candidatul la primărie Ovidiu Bunta, care ocupă și funcția de președinte al organizației beiușene M10, dar și cea de secretar județean.

Invitata de onoare, Monica Macovei, fondatoarea partidului M10, a preluat cuvântul la întâlnirea cu simpatizanții și presa, cu un discurs deschis și amiabil pe teme ridicate de audienta. Macovei i-a îndemnat pe oameni să se implice în politică dacă doresc să schimbe ceva în bine.
”Politica este o mizerie doar atunci când este făcută de oameni mizrabili, nu și atunci când este făcută de oameni buni care iubesc România”, repetă fondatoarea M10, care i-a promis lui Ovidiu Bunta susținere totală, în special pe partea de accesare de fonduri europene alocate direct de la Comisia Europeană, fonduri foarte necesare pentru dezvoltarea Beiușului care se pot obține prin proceduri mai puțin complicate din punct de vedere birocratic.

Monica Macovei a sustinut ideea inlocuirii actualei clase politice cu partide noi si curate ,amintind si de posibilitatea formării de alianțe electorale cu acestea, susținând ca exemplu, seria de întâlniri pe care a avut-o cu președintele Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, dar negocierile nu au dus deocamdată la niciun rezultat.

”DNA a început să schimbe clasa politică, dar asta nu este suficient dacă schimbarea nu vine și prin votul oamenilor” a declarat europarlamentarul.

Monica Macovei a mai spus că M10 trebuie să trezească interesul
oamenilor carora politica nu le este familiară sau chiar repulsivă,
amintind și de fenomenul Colectiv în urma căruia mulți oameni au înțeles
că, într-adevăr, corupția ucide. A susținut necesitatea ca M10 sa intre
in parlament , aceasta fiind o conditie fundamentală pentru ca planurile
de innoire a clasei politice sa aibă sorți de izbandă. Realistă , a
declarat importanța realizării promisiunilor in detrimentul mirajului
scorurilor si procentelor mari la alegeri cu discursuri populiste.

O tema ce a suscitat interes a fost cea a confiscării averilor, Monica
Macovei susținând ca de fiecare data importanța recuperării
prejudiciilor in paralel cu pedepsirea cumulativă a faptașilor, aici
reamintind rolul avut de dânsa in parlamentul european pentru inițierea
legii confiscării averilor ilicite , lege ce trebuie aplicată și in
Romania ca sta membru UE.

Transparența in luarea de decizii atât la nivel local cât și central a
fost dezbatută împreuna cu cei prezenți, oferindu-se numeroase exemple
de opacitate decizională .
Alte teme discutate au fost influența propagandei rusești si efectele
acesteia in media si politica româneasca, modul total irelevant sau
denaturat in care unele surse media romanești aleg să prezinte
subiectele știrilor.”Democrația este fragilă, poate fi dărâmată foarte
ușor, trebuie să avem grijă de ea” declara in acest moment
europarlamentarul.

La sfarsit, președinta M10 a răspuns întrebărilor din public și
întâlnirea cu beiușenii s-a incheiat cu momentul in care i s-a daruit o
cocardă tricoloră, din partea președintelui Asociației Avram Iancu
Beiuș, domnul Viorel Ianc.

Distribuie informația
Alte știri