Mormane de gunoi cresc zilnic langa incintele securizate, din cauza cartelelor defecte sau a celor care nu stiu sa le deschida

In tot mai multe cartiere, oradenii depoziteaza resturile menajere in afara incintelor securizate dupa ce acestea au fost blocate cu lacate si pot fi deschide doar cu cartele. N-ar fi o problema, spun oamenii, insa sunt extrem de multe cazurile in care acestea nu functioneaza. De cealalta parte, cei care le-au instalat sustin ca locuitorii nu stiu sa le foloseasca iar in alte cazuri nici macar nu le-au ridicat de la asociatiile de proprietari.

Indiferent care e adevarul, s-a ajuns ca stive de gunoaie sa se inalte zilnic in afara gardurilor ce imprejmuiesc pubelele de gunoi, in vreme ce acestea raman goale. Sefii de asociatii, au decis, in aceste conditii sa lase incintele deschise, spre bucuria cautatorilor prin gunoaie. De altfel, securizarea spatiilor de depozitare a fost gandita tocmai impotriva acestora. Solutia adoptata initial de RER, aceea de a arunca resturile menajere prin ferestre decupate in gardul imprejmuitor nu i-a oprit pe oamenii strazii sa devasteze pubelele in cautare de hrana asa ca s-a ajuns la blocarea completa a incintelor, iar costurile nu sunt deloc mici.

Pentru acest an Direcției Tehnice i s-a alocat suma de 36,3 milioane de lei pentru implementarea sistemului de acces controlat la incintele de gunoi menajer. Cele peste 608 incinte existente în Oradea au fost prevăzute cu cartele de acces, în cazul a 530 de incinte operatorul de salubritate fiind cel care a suportat cheltuielile. În schimb, Primăria s-a angajat sa realizeze 100 de incinte noi.

IMG_20160711_163234

IMG_20160711_162437

Distribuie informația
Alte știri