Moș Crăciun a plecat de la Polul Nord spre copiii cuminți. Traseul lui, urmărit prin satelit

Moş Crăciun a plecat la drum! Este de azi-noapte în sania fermecată şi a început călătoria în jurul lumii, ca să împartă cadouri copiilor cuminţi. Moşul a plecat de la casa lui din Rovaniemi, chiar de la Cercul Polar, în regiunea Laponia din nordul Finlandei, în uralele spiriduşilor şi invitaţilor.

Ca să îl ajute în călătorie, Aurora Boreală a luminat cerul Scandinaviei, spre încântarea tuturor. La Polul Nord, Moş Crăciun a înhămat la sanie toţii renii şi s-a asigurat că sunt încărcate toate cadourile înainte de a se lansa în marea călătorie de-a lungul şi de-a latul planetei.

Monitorizarea traseului făcut de Moş Crăciun a devenit tradiţie…din greşeală. O eroare a făcut ca un ziar să publice numărul de telefon de la Comandamentul nord-american de apărare aerospaţială şi să spună că îi aparţine Moşului. După ce au primit sute de telefoane, militarii nu au mai spus copiilor că este greşeală, ci au început să urmărească drumul bătrânelului darnic şi să răspundă la întrebări.

„Mulţi copii vor să afle când ajunge Moş Crăciun la casa lor. Unii dintre ei vor să ştie ce mâncare îi place Moşului. Sau dacă să lase nişte morcovi pentru reni”, spune Preston Schlachter, directorul programului de urmărit pe Moş Crăciun

Cine vrea să fie la curent cu locul în care este Moş Crăciun poate să verifice pe siteul www.noradsanta.org. Anul trecut pagina de Internet a comandamentului a fost accesată în această perioadă de 20 de milioane de ori.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri